top of page
Foto Home rug_edited.jpg

Tantra Massage

De  4 pijlers van een tantra massage

Tijdens een tantra massage in volledige balans kan er een diepe verbinding op hart niveau ontstaan. In de Tibetaanse tantra heet dit "metta-ji", en dit steunt op 4 pijlers:

VERTROUWEN

pngegg.png

Als jij beslist om bij mij een massage te ontvangen, dan is dat omdat er een basis van vertrouwen is. Tijdens het intakegesprek en bij het masseren, zal het vertrouwen verder groeien. In mij, als masseur, en in het proces dat zich tijdens de massage ontvouwt.

Bij vervolgsessies wordt dit vertrouwen nog dieper.

OVERGAVE

pngegg.png

Naarmate er vertrouwen is, zal jij in staat zijn in overgave te gaan. De uitnodiging is om de controle los te laten en enkel bewust waar te nemen: de aanrakingen, de reacties van je lichaam, je ademhaling, de gedachten, de emoties. De blokkades in je systeem vallen weg. Er ontstaat ruimte voor beweging en groei op alle niveaus van jouw functioneren: fysiek, mentaal, emotioneel,
energetisch, spiritueel.

GELIJKWAARDIGHEID

pngegg.png

Door wederzijdse overgave – ik aan het masseren vanuit het hart, en jij aan wat dit bij jou teweegbrengt – ontstaat er een gelijkwaardigheid. Het ervaren dat we evenveel aandeel hebben in wat er ontstaat. Het is een diep zielscontact op een niveau wat we rationeel niet kunnen
uitleggen.

DOELLOOSHEID

pngegg.png

Ook al spreek je als ontvanger vooraf een intentie uit, we hebben er geen vat op wat het resultaat of het effect zal zijn van de massage. We kunnen ons enkel overgeven aan het proces. Ik als gever volg mijn hart. Jij als ontvanger geeft je over aan wat dat met jou doet. We vertrouwen er samen op dat wat er ook is of komt, dat dat goed is.

Massageolie gieten

Verloop tantra massage

Zaterdag op de Rotsen

Voorafgaand aan een eerste sessie hebben we een telefonische kennismaking waarin we aftoetsen of we met mekaar willen werken.

kundalini slang

Je komt fris gewassen naar de sessie, geen parfum, geen deo. Bij aankomst betaal je het verschuldigde bedrag.

Nog even naar het toilet. In een aparte kamer kleed je je uit en je doet een badjas of sarong om. Je kan nog even onder de douche als je dat wil. Ik bereid me ook voor op de massage.

We ontmoeten mekaar in mijn massage tempel. Dit is een kleine, warme ruimte, met gedempt warm licht. Vooraf door mij energetisch gezuiverd. Tegenover mekaar zittend in lotus-houding (of anders) maken we het eerste fysieke contact tussen onze handen. We nemen de tijd om te landen in deze ruimte en bij mekaar. We groeten mekaar met een namasté. Ik nodig je uit op de matras te gaan liggen. Als jij het wilt, speelt er passende muziek op de achtergrond. De massage begint…

De massage zelf duurt 2 uur. Hoe de massage verloopt is afhankelijk van het intakegesprek en van wat er zich tijdens de massage aandient. Zoals eerder aangegeven: tantra massage is 20% techniek, 80% gestuurd vanuit het hart.

Elke sessie begint met een intakegesprek. Ik wil hierin horen wat op dit moment je verlangens en je grenzen zijn. Wat verwacht je van de massage? Wat is jouw intentie? Wat mag er wel en niet aangeraakt en gemasseerd worden?

Na de massage lig je onder een dekentje en neem je 10 tot 15 minuten de tijd om de ervaringen te integreren. Als dat goed voelt, kom je rustig recht, drinkt een glas water, dept de olie van je huid en je kleedt je terug aan. Douchen raad ik af.

Als er behoefte aan is, dan kunnen we kort nog wat delen met mekaar. Je gaat voorzichtig terug naar huis. Probeer je massage en je dag zo te plannen dat je de eerste uren na de massage niets ‘moet’.

bottom of page