top of page
Zonsondergang boven tulpenveld
Bart Desmet

Over mezelf

Mijn naam is Bart. 

Ik ben gehuwd en heb drie volwassen dochters.


Ik ben ingenieur van opleiding en werk 4/5 als consultant in de industrie.

Een belangrijke stap in mijn groeipad was mijn opleiding tot Personal Coach in 2012-2013 (Root & Grow bij The Coaching Square). Ik leerde bewust om te gaan met de mentale processen en de gevoelens waardoor wij als mens worden aangestuurd. Sindsdien doe ik coaching werk, als deel van mijn job, en als zelfstandige in bijberoep.

In 2022 ging ik uit nieuwsgierigheid naar een Reiki inwijding. Het was een openbaring voor mij om te ervaren hoe elk mens de mogelijkheid heeft om gericht helende levensenergie aan zichzelf en anderen te geven.

In maart 2023 volgde ik de Intensieve Tantra Massage Training bij Johan Raaimakers en Susanne Quartel. Het was een intense week van theorie, en vooral geven en ontvangen van diverse tantrische massages. Ik kon hier mijn twijfels overwinnen en ervaren dat masseren vanuit bewust-zijn voor mij voelt als thuiskomen.

Sinds mei 2023 ontvang ik cliënten in mijn eigen praktijkruimte.

Als twintiger begon ik mij te interesseren in ‘de mens’. Dit uitte zich in een continue honger naar persoonlijke ontwikkeling. Ik las (en lees nog steeds) graag werk van de Dalai Lama, Krishnamurti, Stephen Covey, enzovoort. Ik leerde gebruik maken van meditatie en yoga, maakte mij het Enneagram eigen, enzovoort.

In 2021 kwam ik in contact met diverse dansvormen gericht op lichaamsbewustzijn. Vooral in de Ritual Dance sessies bij Emma Desmedt ervaar ik het effect van het hoofd uitschakelen en het lichaam vrij laten bewegen. Er ontstaat ruimte voor nieuwe, verrijkende ervaringen en groei. Tijdens transformational cupping-sessies kon ik ervaren hoe mijn lichaam autonoom in actie kwam, niet vanuit het hoofd controleerbaar. Dit alles leerde mij dat het lichaam een geheugen heeft, een intelligentie, een eigen taal en een vermogen tot initiatief en creativiteit.

Kort daarna, terwijl ik een Reiki sessie gaf, werd ik intens geraakt door het leven onder mijn handen en de energie-uitwisseling tussen mezelf en de cliënt. Ik voelde een diep verlangen naar een begeleidingsvorm met intieme nabijheid gestuurd vanuit het hart. Zonder dit duidelijk te kunnen verklaren kwam ik bij tantra massage uit. Het voelde als een roeping. Ik ben me toen gaan verdiepen in Tantra, boekte zelf een paar sessies tantra massage en ging op zoek naar een gedegen opleiding Tantra massage die voor mij goed voelde.

Bij Evelien De Wit (Touch of Medicine) nam ik een specifieke opleiding Yoni-massage.

tantra symbol opacity.png
bottom of page